У Кутській громаді відбулася важлива подія — урочисте відкриття “Центру Життєстійкості”, нової комплексної соціальної послуги, яку благодійний фонд “Карітас Коломия”, запустив у співпраці з Кутською селищною радою. Цей центр є частиною Всеукраїнської програми психічного здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, та пілотним проєктом Міністерство соціальної політики України.

Центр Життєстійкості створений для того, щоб підтримати жителів Кутської громади 💪, навчити долати стрес та адаптуватися до змін. У рамках цього проєкту ми будемо надавати психологічну підтримку, організовувати тренінги та майстер-класи, спрямовані на покращення психічного здоров’я та благополуччя.

Директор БФ «Карітас Коломия», отець Сергій Триф’як, зазначив:

«Я надзвичайно радий бути серед тих людей, які дбають про Кутську громаду. Сьогодні ми відкриваємо новий напрямок нашої співпраці — Центр Життєстійкості, реалізований на підтримку Міністерства соціальної політики. У цей складний час багато хто з нас потребує більше психологічної та моральної підтримки, ніж матеріальної. Я щиро сподіваюся, що цей пілотний проєкт, який ми втілюємо в кількох громадах, стане для людей тією додатковою опорою».

Послуги Центру будуть доступні для всіх, хто опинився у складних життєвих обставинах і потребує підтримки :

– Сім’ї полонених, безвісти зниклих, загиблих військовослужбовців.

– Сім’ї діючих військовослужбовців.

– Ветерани та члени їхніх сімей.

– Внутрішньо переміщені особи.

– Особи з інвалідністю та сім’ї, в яких є діти з інвалідністю.

– Безробітні та молодь після здобуття професійної освіти.

– Діти, які перебувають під опікою, опікуни, прийомні батьки.

– Діти, які зазнали жорстокого поводження.

– Особи, постраждалі від домашнього та гендерно зумовленого насилля.

– Особи, постраждалі від торгівлі людьми.

– Люди похилого віку.

– Учнівська та студентська молодь.

– Волонтери.

Ми віримо, що Центр Життєстійкості стане місцем, де кожен зможе знайти необхідну підтримку та ресурси для подолання викликів, з якими він стикається. Разом ми зробимо нашу громаду сильнішою та стійкішою до будь-яких труднощів.

Запрошуємо всіх охочих долучитися до наших ініціатив і скористатися можливостями, які надає Центр Життєстійкості!