Соціальне служіння УГКЦ будує міцний фундамент для порятунку ближнього

Церква Покрови Пресвятої Богородиці с.Королівка декілька років тому потрапила у число тих громад Коломийська єпархія УГКЦ, які мали нагоду навчитись служити любов’ю. Після завершення проєкту вони почали активно реалізовувати діла милосердя.  Не залишились осторонь вони й коли значна частина нашої держави перетворилась на зону бойових дій.
“У Королівці ми вже живемо 3 тижні. Тут нас дуже гостинно прийняли парафіяни та настоятель Олександр Селезінка храму Покрови Пресвятої Богородиці при якому ми зараз живемо. Направду тут живуть чудові люди із добрими серцями. Вони нам дуже допомагають, найперше морально. Насправді дуже приємно, коли, на перший погляд, незнайомі люди усміхаються тобі, щиро вітаються при зустрічі, запрошують на розмови за кавою, обговорюють з тобою останні події та загалом намагаються зробити все, щоб нам було комфортно. Мало не щодня нам приносять консервації, овочі та фрукти. Нам не дуже зручно приймати таку численну допомогу, але відмовити ми не можемо”, – розповідає пані Валентина, гостя парафії із Києва.
До слова, пані Валентина разом зі своєю сім’єю активно готуються до світлого свята Воскресіння Господнього. У їхньому тимчасовому помешканні на почесному місці стоїть скринька для збору коштів у рамках акції “Великодня милостиня”, а місцеві доброчинці вже подарували кошик для освячення паски.
“Не припиняю захоплюватись щирістю ваших людей. Щоразу як отець Олександр звертається до них після Літургії, коли треба когось поселити з окупованих територій, буквально до вечора громада знаходить внутрішній ресурс і приймає всіх. Так , наприклад, позавчора прихисток знайшли 7 людей з Рубіжного” – додає жінка.
Ми щиро тішимось, що посіяне нами зерно любові дає добрі плоди. Сподіваємось так буде і надалі. 
Разом робимо добрі справи і перемагаємо.
Caritas Kolomyia