Сьогодні, 30 травня, у Коломийській міській раді Карітас Коломия презентував новий пілотний проєкт із запровадження надання соціальної послуги з формування життєстійкості Міністерство соціальної політики України в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?» Першої леді Олени Зеленської.

У Центрі Життєстійкості жителі Коломийської громади зможуть отримати кваліфіковану допомогу фахівців – соціальних працівників та психологів , знайти опору, навчаться справлятися зі стресом та допоможуть зробити це своїм близьким.

Скористатися послугами Центру Життєстійкості можуть дорослі та діти, які перебувають у складних життєвих обставинах та не можуть їх самостійно подолати:

• Сім’ї полонених, безвісти зниклих, загиблих військовослужбовців.

• Сім’ї діючих військовослужбовців.

• Ветерани та члени їх сімей.

• Внутрішньо переміщені особи.

• Особи з інвалідністю та сім’ї, в яких є діти з інвалідністю.

• Безробітні та молодь після здобуття професійної освіти.

• Діти, позбавлені батьківської опіки, опікуни, прийомні батьки.

• Діти, які зазнали жорстокого поводження.

• Особи, постраждалі від домашнього насилля, гендерно зумовленого насилля.

• Особи, постраждалі від торгівлі людьми.

• Люди похилого віку.

• Учнівська та студентська молодь.

• Волонтери.

“Що ми очікуємо від реалізації цього проєкту? Ми розуміємо, що ті показники які ми маємо виконувати досить важливі, але найбільше мені б хотілося, щоб справді люди, які скористаються цією послугою стали стійкішими, навчилися знаходити у собі життєві сили відновлюватися, відкидати всі негаразди, які падають на нашу країну, громаду, сім’ю, а також знаходити у собі силу працювати на нашу перемогу, адже вона залежить від старань кожного із нас”, – додає на завершення директор Ф “Карітас Коломия”, отець Сергій Триф’як.

Ми знаходимося в офісі благодійного фонду “Карітас Коломия” за адресою: вул. Гетьманська 36. Працюємо з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 18:00.

Разом ми можемо зробити життя стійкішим і кращим. Долучайтеся до нашого проєкту “Життєстійкість”!”