Добрі діла – це вияв нашої любові, яка є основою всього християнського життя.
Любов, яка не проявляється у добрих учинках, неправдива. Саме тому Слово Боже говорить: «Віра без діл – мертва.

Сьогодні, 11 листопада, ми розпочали форум соціального служіння «Взаємодія заради стійкості» Архиєрейською Божественною Літургією.

«Нині це є ваше свято. Тому, що ми є разом на цій літургії, разом зі священниками, які допомагають єпископові, а Ви допомагаєте нашим отцям. Цей особливий день має бути днем переосмислення. Ми маємо подивитися на своє служіння очима правди. Де нам щось не вдається – маємо шукати способи як це змінити, але й маємо визнати, що є речі, які нам вдаються добре, щоб їх поглиблювати у своєму щоденному служінні. Усвідомивши це все, маємо йти вперед. Бо соціальне служіння в даний час є надзвичайно важливим, по-особливому у часі, коли йде несправедлива жахлива війна, яку український народ змушений вести для того, щоб себе захистити.

На Синоді Єпископів ми багато роздумували над тим, як лікувати рани людей. Ви перші своїм служінням виліковуєте їх. Адже розрада, добре слово, гуманітарна допомога, а найголовніше увага – виліковує усі рани людини. Дякую Вам за це!», -додає у проповіді Владика Петро.

Опісля Літургії архиєрей нагородив грамотами учасників форуму: парафіяльні спільноти, представників громад та духовенство за розвиток соціального служіння на своїх місцях.

Продовжився форум так званим «world-кафе», на якому різні департаменти Карітас Коломия, Карітас Надвірна та Карітас Городенка,а також представники парафій презентували свою діяльність та служіння.

Від так, синкел соціального служіння Коломийської єпархії та директор Карітас Коломия – Сергій Триф’як розповів діяльність благодійної організації за 2022 – 2023 роки.

Доповнили насичену програму нашого форуму спікери: отець Василь Латчук – тема «Стратегія соціального служіння УГКЦ», Мар’яна Білоус – тема «Соціальні послуги, як інструмент допомоги потребуючим», Ганна Гоменюк – тема «Соціальна згуртованість» та отець Олександр Більський з Карітас Берислав – тема «Служіння на деокупованих територіях».

Завершили наш сьогоднішній захід спільним виконанням духовного гімну України «Боже великий, єдиний…».

Ще раз дякуємо учасникам, волонтерам та організаторам форуму «Взаємодія заради стійкості». Знаємо, що кожен почерпнув для себе щось корисне і обов’язково реалізує це та подарує оточуючим світло.

Разом робимо добрі справи і перемагаємо!

Стаття та фото: Вікторія Ровенчук.