Аня приїхала з Харківської області у травні. Вона виїхала з дому вагітною на 8-му місяці та із 7-річною донькою.

“Коли ми виїжджали було всього два місця, тому поїхала я і донька. Чоловік залишився вдома”,

—  ділиться жінка.

Спочатку Анна поїхала до Львова, але там було дуже дороге житло. А потім зателефонували знайомі і повідомили, що в Коломиї є житло за доступну ціну.

4 місяці тому жінка народила. Анна сподівалася, що хтось із її батьків зможе згодом під’їхати, але тільки місяць тому змогла налагодити зв’язок із рідними, бо їхній населений пункт був окупованим.

“Спочатку тяжко було, особливо морально. Важко самій починати все з нуля. Не розуміти що робити далі, не розуміти на скільки усе це затягнеться”,  — розповідає Анна.

Жінка була ще на 8-му місяці вагітності, коли зрозуміла, що потрібно вирішувати, як бути далі, на роботу вона не могла влаштуватися, тоді знайомі у дворі порадили звернутися до Карітас Коломия.

“Важко було, бо я з п’ятнадцяти років заробляю. І звикла допомагати іншим, а тут довелося самій звернутися за допомогою”

—  ділиться жінка.

Наразі Анна отримує виплати, як переселенка, та кошти на дітей. Це допомагає їй покривати квартплату. А в Карітас Коломия завдяки проєкту “Надзвичайне реагування на війну в Україні”, який діє за сприяння Caritas Norge, жінка отримує необхідні продукти та засоби гігієни, а ще памперси та дитяче харчування і дуже вдячна за цю допомогу.

“Так у нас є можливість хоч якось забезпечити наші потреби