У неділю, 28 січня, відбулося урочисте відкриття благодійної їдальні для потребуючих при парафії Святого Василія Великого та «Карітас Косів». Її створити та запустити вдалось спільними зусиллями директора та працівників «Карітас Коломия», а також отця-пароха храму Романа Іванюлика, парафіянами храму, місцевої влади, фундаторів та жертводавців, які бажали спричинитися до соціального служіння.

На початку відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Правлячий Архиєрей Коломийської єпархії УГКЦ Кир Василій Івасюк у співслужінні з настоятелем храму отцем Романом Іванюликом, деканом Косівським та синкелом соціального служіння, директором БФ «Карітас Коломия» отцем Сергієм Триф’яком.

Відтак відбувся Чин освячення нового приміщення. Його здійснили Владика Василь разом із отцем Романом Іванюликом, отцем Сергієм Триф’яком, отцем Василем Латчуком та отцем Юрієм Корпанюком.

«Ми сьогодні надзвичайно тішимося, що можемо відкривати цю благодійну їдальню у Косові. Це вже буде 8 їдальня у нашій єпархії, де люди в найбільшій потребі будуть приходити і харчуватися. У кожній громаді є ті, кому бракує елементарних речей, які є в кожного з нас і найперше – це їжа. Ми мусимо бути цього свідомі і робити все, щоб зменшити кількість таких людей. Пам’ятаймо, що наша віра без діл є мертвою», – додає отець Сергій Триф’як.

Розділити урочистий захід також завітали міський голова Косова Юрій Плосконос, а також представники міської та районної рад.

«Я признаюся Вам щиро ми всі дуже переживали, але ця спільна наша праця додала нам таких особливих відчуттів і звісно, що об’єднала. Я хочу всім Вам сказати, що ми є непереможний народ. Якби Ви бачили як тут трудилися і питалися діти, що треба зробити, як працювали жінки і чоловіки, адже всі як один говорили: «Ми хочемо прийняти участь у спільному проєкті». Тому дозвольте мені всім щиро подякувати, уклін Вам мої дорогі ілюбі. Усім тим, хто молився, тим хто працював і допомагав, усім тим кому небайдужа справа нашого Господа.

Звісно, що я хочу подякувати перш за все, подякуати всечесному отцю Сергію, директору «Карітас Коломия», адже це його мотор серця, задум і мудрість іти неоглядаючись назад, робити все те, що не тільки стосується нашого єпархіального міста Коломиї, але й усієї єпархії, зокрема, й нашого деканального Косова. Тепер тут є і буде навіки працювати Карітас, що означає любов», – промовляє до присутніх отець Роман Іванюлик.

Звісно, що одразу благодійна їдальня запрацювала. Працівники рознесли гарячі обіди потребуючим та вони вперше змогли пообідати у новій благодійній їдальні.

Проєкт реалізували завдяки фінансовій підтримці Caritas Südtirol – Alto Adige