Традиційно кожного понеділка пишемо для Вас дайджест новин за минулий тиждень. Цього разу також було багато активностей, тож читайте та не зволікайте.

На днях ми отримали гуманітарну допомогу з Франції, яка стане міцною опорою для потребуючих.

Історія про те, як вантаж потрапив до Коломиї вражає. Адже з нами самостійно по одній із соцмереж звʼязалася дівчина, яка проживає у Франції та повідомила, що разом з іншими українцями та небайдужими людьми вони організували гуманітарний збір для України і хотіли б передати придбані речі нашій організації.

Ми допомогли організувати перевезення і ось вантаж вже в нас. Невдовзі речі знайдуть своїх власників, допоможуть закрити потреби багатьох людей. Адже тут є і продукти харчування, і різноманітні візки, і навіть одяг.

Минулого тижня до нас приїхала гуманітарна допомога від Caritas Slovakia – Slovenská katolícka charita та фірми Nestlé у рамках проєкту #EmergencyAppeal23. А саме ціла фура супів швидкого приготування. Це 66 палет або 12 тонн.

Ми неймовірно вдячні нашим партнерам. Вже невдовзі ми передамо це тим, хто найбільше потребує.

5 вересня, спеціально до Міжнародного Дня благодійності вихованці Простору дружнього до дитини, який діє за підтримки проєкту #Emergency_appeal відвідали наш благодійний фонд.

Малечі провели екскурсію, розповіли чим займаються наші фахівці, показали як формується та сортується допомога; як самовіддано працюють наші волонтери, щоб допомогти людям в скрутну хвилину.

Діти мали змогу приміряти на себе нові професії, подивитися на них з “середини” та зрозуміти усю важливість роботи благодійного фонду “Карітас Коломия”.

Днями у Нижньовербізькій та Печеніжинській громадах відбулися зустрічі фахівців Карітасу з ВПО заради об’єднання та підтримки ВПО. Спільно з працівниками Коломийської райдержадміністрації обговорювалися актуальні питання.

До слова, у двох громадах зареєстровано більше як 300 ВПО у кожній.

Наші фасилітатори громад о. Олександр Селезінка та Роман Пасайлюк розбиралися у питаннях належного проживання, надання медичних послуг, пенсійне забезпечення, а також побудова нових соціальних зв’язків у громаді з ВПО.

Також усі разом відвідали Будинок Милосердя імені Миколая Чернецького у селі Ковалівка, де проживають ВПО. Усі ще раз запевнилися, що у даному закладі створено належні умови для проживання і надається комплексна допомога із соціально-психологічної реабілітації людям.

7 вересня, до нас завітали представники програми Долаючи розломи з Caritas Ukraine, а саме керівник Ганна Гоменюк та менеджер проєкту Долаючи Розломи Ольга Сорока, щоб провести моніторинговий візит.

Під час візиту команда проєкту разом з гостями відвідали захід, який відбувався в нашому шелтері, який ми час від часу організовуємо нашим бенефіціарам – Танці для 60+.

Опісля всі разом поїхали на локацію – в хаб Карітас Городенка, де поспілкувалися з отцем Ігорем Левицьким, місцевими представниками та громадою. Від так відвідали тренінг на тему «Стратегії виходу з конфліктів».

Під кінець нашої зустрічі ми відвідали село Сороки, де грантоотримувач пані Світлана показала, як вона згуртувала громаду та реалізовує свій проєкт.

Минулий тиждень для наших діток у Карітасі був присвячений красі. Адже так важливо помічати її навколо та в кожному з нас.

Для нашої малечі ми організували найцікавіші активності. Проводили різноманітні майстер-класи, створювали квіткові композиції, малювали та вчилися розмовляти красиво.

На завершення усі отримали дипломи учасника та ділилися враженнями за фуршетом.

Разом робимо добрі справи та перемагаємо!

Caritas Kolomyia