Минулого тижня Карітас Коломия організував багато різних заходів, тож хочемо розповісти найцікавіше.

На парафії Різдва Пресвятої Богородиці с. Красна наша керівниця відділу комунікацій Христя Яковин у рамках Соціального служіння УГКЦ навчала мистецтва комунікувати.  

На зустрічі розбирали:

  • роль комунікації в триєдиній місії Церкви;
  • чим наповнювати парафіяльну сторінку;
  • роль кожного християнина в розповсюдженні слова Божого;
  • нові соціальні мережі і як там ділитись доброю новиною.
366074031_671121208377013_6044311840995869952_n

Минулого тижня в Яремче, в рамках проєкту #долаючи_розломи, відбулася зустріч з багатодітними сімʼями. Наші спеціалісти продумали усе, тому запланували заходи, як для батьків, так і для діток.

Малеча займалася та розвивалася з фахівцями Ніною та Вікторією з простору дружнього до дитини, який діє при нашій благодійній організації. Також діти буди дуже щасливі, адже отримали подарунки від Яремчанського ЦНСП та солодощі від проєкту Долаючи розломи при Карітасі Коломия.

У той час батьки разом із нашою психологинею Анжелікою Барашовець спілкувалися на цікаві теми, розглядали важливі питання, обговорювали свої лідерські якості та вчилися керувати емоціями так, щоб були щасливі їхні сімʼї.

Помножуємо численну радість на парафіях Коломийської єпархії УГКЦ. Вже сотні дітей на різних парафіях стали щасливіші завдяки Карітасу, адже отримали солодкі подарунки – кіндери.

У понеділок, 7 серпня, у рамках проєкту #долаючи_розломи за підтримки УГФ(українського гуманітарного фонду), ми організували захід для дружин та дітей Героїв. Під час нашої зустрічі малеча мала змогу знайти нових друзів, як слід розважитися та набратися позитивних емоцій.  у цей час поспілкувалися, обмінялися важливою корисною інформацією та поділилися своїм власним досвідом.

Під час обговорення виникла ідея створити групу самодопомоги та підтримки, де вони зможуть спілкуватися та надалі бути поряд, ділитися досвідом у питаннях, що турбують.

Цього тижня також наповнилися новими знаннями від нашої Христини Яковин про комунакіції 2 парохії Коломийської єпархії УГКЦ, які розвивають в себе #соціальне_служіння_УГКЦ #social_ministry_UGCC . Це спільноти парафій Парафія Усікновення Голови Івана Хрестителя УГКЦ (с. Назавизів) та Парафія Архистратига Михаїла УГКЦ с. Поточище Все обговорене на зустрічах у подальшому вони обіцяли використовувати для розвитку соціальних ініціатив та власного служіння.

Наша 3 зміна таборувальників  вже відправилась у місце щасливих людей. Та підготувала насичену програму для дітей, які відправилися на «Канікули з Карітасом».

Фасилітатори громад різних проєктів щораз розширюють число локацій, які отримують допомогу від Карітас Коломия. Так минулого тижня одяг отримали в Центрі надання соціальних та реабілітаційних послуг Отинійської сільської ради.

Нещодавно фахівець по роботі з громадами проєкту #EmergencyAppeal23 взяв участь у засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при виконавчому комітеті Городенківської міської ради.

Разом робимо добрі справи та перемагаємо!

Caritas Kolomyia