Традційно ділимося з вами найцікавішим, що відбувалося у нашій благодійній організації за минулий тиждень: з 31 липня по 7 серпня.

Для початку хочемо нагадати, що Ви ще можете долучитися до акції “Шкільний порфтелик” та придбати потребуючим дітям канцтовари, адже початок навчального року вже не за горами.

Шкільне приладдя Ви можете приносити у будні з 11:00 до 15:00 до нашого намету на Стометрівці або ж долучитися фінансово. Безготівково на наших локаціях або ж за посиланням.

Минулого тижня ми завітали на парфію собору Святого Архистратига Михаїла та розповіли активним парафіянам про ключові аспекти волонтерства, служіння та лідерства та їхній взаємозв’язок. 

Також під час зустрічі визначили місце всього проговореного в майбутньому проєкті, який хоче реалізовувати ця парафіяльна спільнота за підтримки Renovabis та CNEWA Canada. Віримо, що все вдасться.

Минулого тижня вихованці проєкту «Готуємо дітей та молодь до майбутнього України 2023» мали можливість відвідати цікаву та пізнавальну екскурсію в Коломийській міській публічній бібліотеці.

Окрім позитивних емоцій , хорошого настрою та захоплення від побаченого, діти виготовили оригінальні подарунки-квіти у техніці орігамі для своїх матусь.Також вони брали участь у квестових завданнях “Відшукай солом’яного павука” та грали настільні ігри.

Карітас Коломия разом з проєктом #долаючи_розломи дбає про культурне збагачення наших бенефіціарів, працівників та волонтерів. Ми добре знаємо якою корисною для ментального здоров’я та об’єднуючою для спільноти є музика, тому спільно завітали до Коломийська філармонія імені Олександра Козаренка на концерт «Пори року».

1 серпня у рамках проєкту #долаючи_розломи ми знову зібрали батьків та діток з особливими потребами, щоб допомогти їм об’єднатися та згуртуватися заради однієї мети – посмішок малюків та спокою дорослих. На нашому заході були як ВПО, так і місцеві мешканці Писанкової.

У парохії Успіння Пресвятої Богородиці с. Петрів відчинив двері простір для дітей та молоді «Дорогою Віри».

Нагадуємо, що минулого року ця церковна громада Коломийська єпархія УГКЦ проходила навчання в рамках активізації соціального служіння і виграла міні грант на реалізацію своєї ініціативи. Завдяки цьому, а також співпраці з місцевими добродіями і з’явився простір «Дорогою віри».

Здається ще зовсім недавно ми розповідали вам про початок другого заїзду нашого табору “Канікули з Карітасом”, а він минулого тижня завершився. Проте позитивні емоції, нові знайомства та спогади залишаться з малечою на ціле життя.

2 липня у рамках проєкту “Готуємо дітей та молодь до майбутнього України 2023” психологиня проєкту Уляна Романюк провела цікаве заняття з елементами тренінгу для діток під назвою “Світ моїх відчуттів”.

Малеча мала змогу розвинути емоційно-вольову сферу, навчитися розпізнавати власні емоції та почуття, а також емоції оточуючих. А також дізнатися як правильно вибудовувати дружні стосунки між дівчатками і хлопчиками.

Нещодавно у рамках проєкту “Покращення якості життя людей похилого віку шляхом надання послуг “Догляд вдома” до нашого Карітасу завітали представники Caritas Austria та Caritas Ukraine з моніторинговим візитом.

Також до нас завітали ті завдяки кому проєкт «Гуманітарний захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні 2023» за фінансування Caritas Austria та Neighbor in Need живе – представники з Caritas Ukraine та пані Vedrana Mijatovic керівниця програм спрямованих на допомогу Україні в Caritas Österreich.

Зустріч була неймовірно плідної, адже в її ході ми встигли обговорити безліч важливих питаннь та планів подальшої діяльності.

Нещодавно у нашому шелтері для літніх людей, що знаходиться на вулиці Франка в рамках проєкту #долаючи_розломи відбувся тренінг для відновлення ресурсів – глинотерапія. Мешканці дізналися про цінність арт-терапії при звільненні від стресу, поринули в неймовірну атмосферу зцілення, творчості та духовності…

Разом робимо добрі справи і перемагаємо!

Caritas Kolomyia