Карітас Коломия : дайджест за 2-10 липня

  • Минулої середи з красою покутськомого міста Городенка знайомилися активісти, які нещодавно брали участь в конкурсі грантів від проєкту «Долаючи розломи в громадах». Окрім краси тамтешньої місцевості ми ще й обговорили подальшу співпрацю в рамках #долаючи_розломи.
    До слова, організаторкам зустрічі – психологині та фасилітаторці проєкту надзвичайно приємно було бачити як участь в проєкті допомагає знайти однодумців та побудувати дружбу, яка стане основою спільного розвитку громад. 
    Сподіваємось, що наступна зустріч незабаром
  • Напрям Домашня опіка, який уже понад 20 років працює в Карітас Коломия, допомагає самотнім літнім та людям з інвалідністю. До переліку послуг, які надають наші соціальні працівники належать: ведення домашнього господарства, психологічна підтримка допомога в самообслуговувані та багато іншого.
    Завдяки співпраці з Starenki до цього переліку вже 2 роки ми додаємо щомісячну доставку продуктів харчування. До слова в червні такі набори отримали 69 бенефіціарів Карітас Коломия. До складу цієї допомогти входять всі необхідні харчі, щоб наші старенькі могли спокійно провести місяць.
    Дякуємо БФ «Старенькі» за співпрацю, яка конверується в усмішки наших бенефіціарів.
     
  • Минулого тижня до прихистків Карітас Коломия завітала мобільна бригада фахівців з ОДА, РДА та фонду Рокада. Окрім посадовців до групи входили юристи, лікарі, представники Департаменту соціальної політики та Центру зайнятості.
    Усі фахівці відзначили якість служіння Карітас Коломия. Зокрема усі наші шелтери готові обладнані всім необхідним для гідного життя ВПО, а ще у них панує любов та радість.
    Ми раді, що наші гості зауважили результати служіння всієї команди Карітас Коломия і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з ними.
  • Фасилітатори Карітас Коломия роблять все аби наша допомога поширювалася на якомога більшу кількість громад. Цього можна досягнути завдяки особистим зустрічам із бенефіціарами та партнерами Карітас Коломия. Саме тому фахівець по роботі з громадами проєкту #EmergencyAppeal23 минулого тижня відвідав Яремчанську ОТГ.
    У селі Микуличин він зустрівся з представниками Центру соціально-психологічної реабілітації дітей м. Харків. З ними фасилітатор Карітас Коломия поспілкувався про допомогу та підтримку закладу. Окрім цього фахівець по роботі з громадами привіз для Центру 12 сімейних продуктових наборів та товари першої необхідності.
    Опісля відбулася зустріч із
    завідувачкою відділення пологового будинку м. Яремче. Тут теж говорили
    про можливість надання допомоги для ВПО та місцевому населенню вразливих категорій. Для наймолодших бенефіціарів наш фасилітатор привіз підгузки.
  • Мабуть, кожна дитина мріє про пухнасту тваринку. Ще б пак, адже вони такі милі й гарненькі. У цьому у середу мали нагоду переконатися вихованці Дитячого простору, який діє в рамках проєкту #EmergencyAppeal23. Наша малеча познайомилася з породистими та декоративними кроликами, морськими свинками, шиншилами, єнотами та іншими звірятами.
    Емоції дітей важко передати словами, але точно можемо сказати, що радості в них було по самі вуха. Дякуємо керівнику Bratik_krolik Денису Лисенко за таку чудову можливість.
  • На жаль, підтоплення не оминуло й нас. Увечері 7 липня нам довелось поспішати на порятунок нашого Соціального гардеробу. Проте, не хвилюйтесь – працівники й волонтери Карітас Коломия за декілька годин змогли ліквідувати цю проблему. Карітас Коломия забезпечує всіх постраждалих від підтоплення питною водою. Більше про ситуацію у відео.
  • Пункт видачі одягу Карітас Коломия тимчасово призупиняє свою роботу!
    На жаль, до приміщення у якому діяв наш Соціальний гардероб знову прибула вода, тому ми мусимо тимчасово припинити його роботу. Про нову локацію видачі одягу ми повідомимо згодом.
    А тим часом ви можете отримувати одяг на нашій щотижневій видачі, яка відбувається в середу з 11:00 до 14:00 на подвір’ї Карітас Коломия (Гетьманська, 36)
    Чекаємо на Вас
  • Можливо для вас це стане шоком, але пройшла вже майже половина літа. Тому радимо вам не баритись з наповненням скарбнички своїх літніх спогадів та підготовкою до школи. А тим, кому останнє важко буде зробити самостійно готовий допомогти Карітас Коломия.
    Цьогоріч взяти участь в щорічній акції «Шкільний портфелик» можуть учні:
    1-11 класу, які є дітьми загиблих воїнів 2014-2023 р;
    1-4 класів:
        діти сироти;
        багатодітні сімʼї учасників військових дій 2022-2023р.;
        діти з інвалідністю;
        діти, батьків з інвалідністю I-Il групи;
        діти, позбавлені батьківського піклування;
        діти вимушено-переселених осіб з багатодітних сімей та діти вимушено-переселених осіб, які проживають в колективних центрах на території Коломийської єпархії УГКЦ.
    Реєстрація триває з 10 до 21 липня. Для цього потрібно заповнити анкету за QR-кодом. Важливо: реєстрація не є гарантією отримання допомоги.
    Детальніша інформація за номером: +380 (67) 342 94 99
Caritas Kolomyia