Розповідаємо чим жив Карітас Коломия впродовж минулого тижня.

 

Карітас Коломия став місцевим координатором Всеукраїнської толоки, яку проводить БУР. У суботу 40 небайдужих коломиян доєдналися до нашої екоініціативи. Розпочали з молитви та благословення від директора Карітас Коломия отця Сергія Триф’яка і настанов координаторки Всеукраїнської толоки в Коломиї та керівниці напрямку роботи з волонтерами Карітас Коломия Іванки Федорак. Опісля інструктажу з безпеки, Станиця Коломия Пласту – НСОУ провели руханку для учасників толоки. Поділивши зони роботи волонтери взялися за справу.

Зібране сміття ми посортували. У цьому нам допомогли Ecogvalt, а з вивозом відходів виручили давні партнери — Управління комунального господарства Коломийської міської ради. Долучились до ініціативи також наші добрі друзі Вулик Змістів та ГО “Трикутник”. На закінчення толоки проєкт «Долаючи розломи в громадах» підготував всім волонтерам поживний сюрприз – пампушки.

Найціннішою стала ідея продовжувати ініціативу прибирання в Коломиї. Для цього активісти домовились вийти ще на декілька менших толок.

Фото: Оксана Санагурська

Проєкт «Долаючи розломи в громадах» набирає обертів. У його рамках відбулася перша зустріч з активістами Городенківської громади.

 

Минулого тижня у рамках проєкту «Долаючи розломи в громадах» відбулася ще одна вагома подія —  Карітас Коломия підписав меморандум про співпрацю із Тлумацькою міською радою. 

Під час зустрічі також обговорили питання реалізації спільних заходів, проєктів та програм для допомоги постраждалим від воєнних дій.

У меморандумі передбачена така співпраця:

  • реагування на факти порушень прав та інтересів осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, малозабезпечених сімей, сімей військовослужбовців, внутрішньо переміщених осіб та інших категорій громадян, які потребують соціальної допомоги;
  • т соціальний захист та соціальна робота з сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах;
  • навчання задля підвищення рівня професійної компетентності надавачів соціальних послуг та партнерських організацій;
  • проведення конференцій, семінарів, тренінгів, круглих столів, зустрічей, прес-конференцій, форумів, зборів та інше. На парафіях Усікновення Голови Івана Хрестителя УГКЦ (с. Назавизів) та Покрови Пресвятої Богородиці с. П’ядики минулого тижня відбулися треті зустрічі в рамках розвитку Соціального служіння УГКЦ.Під час візиту команди Карітас Коломия обговорили сильні та слабкі сторони кожної громади, а також загрози та можливості розвитку. Опираючись на попередній аналіз, завдяки цьому вдалось визначити вектор руху яким будуть слідувати парафії на шлях до #соціальне_служіння_УГКЦ #social_ministry_UGCC.Карітас Коломия тепер має повний список парафій, які будуть цьогоріч розвивати Соціальне служіння УГКЦ. Маємо радість вітати в нашій спільноті #соціальне_служіння_УГКЦ #social_ministry_UGCC парафію Різдва Пресвятої Богородиці с. Перерів.Першу зустріч на парафії провели директор Карітас Коломия отець Сергій Триф’як та менеджер ресурсно-консультаційного центру  отець Юрій Боєчко.

    Під час візиту, за фінансової підтримки Renovabis та CNEWA Canada, обговорили:

    • важливість соціального служіння на парафії;
    • функції Карітасу в структурі Церкви;
    • місію кожного християнина.
    • До жителів Будинку милосердя Блаженного Миколая Чарнецького навідалися волонтери проєкту «Гуманітарний захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні 2023», який діє за фінансування Caritas Austria та Neighbor in Need. Вони розповіли нашим стареньким про історію та цікавинки Коломиї. Такі візити вже стали доброю традицією і приносять чимало щастя нашим підопічним.Якщо ви також хочете долучитись до команди наших волонтерів й дарувати літнім людям радість – заповнюйте анкету.Впродовж трьох місяців у Карітас Коломия та парафіяльних спільнотах Коломийської єпархії УГКЦ відбувалася акція «Зігрій вбогого світлом стрітенської свічки», яку ми реалізовували спільно з Екологічне Бюро УГКЦ. Її суть полягала в продажі свічок із натурального воску та реалізації Соціальне служіння УГКЦ за виручені кошти.Підсумувавши результати цієї ініціативи раді поділитися з вами її плодами:

      Дякуємо кожному, хто долучився до акції «Зігрій вбогого світлом стрітенської свічки».

      Минулої п’ятниці у житті учнів нашої Католицька школа та дитячий садок Святого Папи Івана Павла ІІ сталась важлива подія  — вони осилили всі літери у своєму букварику й з нагоди цього влаштували казкове свято.Запрошуємо у чарівний світ дитинства – Карітасленд

      Дитячі простори в рамках проєктів «Готуємо дітей та молодь до майбутнього 2023» за підтримки Caritas Ukraine Карітас Дітям «Гуманітарний захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні 2023» за фінансування Caritas Austria та Neighbor in Need #EmergencyAppeal23 та «Освіта не може чекати» запрошують вас у свято казки.

      На вас чекають:

      • бульбашкове шоу;
      • фотозона;
      • відпочинкова зона;
      • солодка вата та інші смаколики;
      • персонажі з улюблених казок;
      • аквагрим;
      • веселі атракції;
      • піньяти від магазину солодощів Dejavu

      Також відбудеться велопробіг під керівництвом отця Романа Малярчука. Не обійдеться й без сюрпризів. Будемо дуже раді, якщо ви одягнете костюми (атрибути) своїх улюблених героїв.

      Час: 1 червня 2023 року, 14:00

      Адреса: вул. Театральна, 31 на площі біля наших добрих друзів і партнерів з Катедральний Собор Преображення Христового

      Чекаємо діток з 2 до 18 років

    • Двічі на тиждень у проєкті «Освіта не може чекати» відбуваються розвиваючі заняття в ігровій формі. Для батьків це чудова можливість знайти час на важливі справи, а малечі познайомитися з новими друзями та добряче повеселитися. Запрошуємо долучитися діткам від 3 до 8 років.Нагадуємо, що в Коломиї заняття відбуваються при Катедральному Соборі Преображення Христового (Театральна, 31) за графіком:
      • вівторок з 09:00 до 13:00;
      • четвер з 09:00 до 13:00.

      Заняття  безкоштовні й передбачають індивідуальний підхід до кожної дитини. Вихованці наших просторів розвивають дрібну моторику, створюють тематичні аплікації, малюють, багато рухаються й пізнають світ.

      Щиро запрошуємо вас долучитись. Детальніша інформація за номером 0 (93) 638 00 30 

    • Відправляємося творити добро. Побачимося у наступному дайджесті.
    • Разом робимо добрі справи та перемагаємо!
Caritas Kolomyia