Карітас Коломия: дайджест новин за 19-25 грудня

Ми успішно провели щорічну акцію “Допоможи святому Миколаю прийти до дітей”, яка триває 21 рік поспіль. Цього року подарунки отримали 1076 дітей і різних громадах Івано-Франківської області, зокрема подарунки роздали у:

• Печеніжинському інтернаті
  • Отинійському реабілітаційному центрі
  • організації “Надія Отинії”
  • Коломийському інклюзивному центрі
  • Ланчинська ОТГ
  • Яблунівському ОТГ
  • Делятинському ОТГ
  • Карітас Тлумач
  • Карітас Яремче
  • Карітас Косів
  • Карітас Верховина
  • Карітас Ворохта
  • Карітас Снятин
  • Карітас Заболотів
  • Карітас Городенка

Найчастіше діти просили у святителя про мир в Україні. А також іграшки, канцтовари, картини за номерами, санки та велосипед.

До акції долучилися безліч людей і усім нам, попри війну та скрутне економічне становище, вдалося потішити маленьких мрійників подарунками від святого Миколая.

• Завдяки проєкту «Надзвичайне реагування на війну в Україні» від Caritas Norge нещодавно ми видали 300 спеціалізованих гігієнічних наборів для людей з інвалідністю.  До них входить крем та присипка, вологі серветки, туалетний папір, гігієнічні пелюшки, підгузники для дорослих, зубна паста та щітка, гумові рукавички для чищення, гель для душу, шампунь. Якщо ви чи ваші близькі мають інвалідність, то можете звернутися у Карітас Коломия та отримати цю допомогу.
  • День Святого Миколая Карітас Коломия не тільки роздавав подарунки, але і отримував. А сталось це завдяки підтримці наших друзів із Caritas Mitropolitan Blaj. У святковий час склади Карітас Коломия поповнились одягом, постільною білизною, засобами гігієни, 3 генераторами. Всі ці речі отримають постраждалі від бойових дій на різних локаціях.
  • Напередодні свята ми відправили у Карітас Запоріжжя та Карітас Маріуполь необхідну допомогу. До нашого святкового вантажу входили: вода, сухі сніданки, продукти харчування, сухі супи.Все це стане в нагоді тим, хто постраждалих від воєнних дій.
  • А ще Карітас Коломия продовжує допомагати  відновленню деокупованих територій. Минулого тижня вантаж з допомогою відправився в монастир Святого Володимира Великого Провінції Отців Василіян Найсвятішого Спасителя В Україні м. Херсон. До  його складу увійшли пральні порошки, засоби гігієни, одяг, постільна білизна, матеріал для опалення, генератори та інше. Знаємо як важко в Херсоні, та сподіваємося, що наша допомога зможе трохи полегшити це.
  • Католицька школа та дитячий садок Святого Папи Івана Павла ІІ продовжують старанно навчатись. Минулого тижня вони відзначили своє перше досягнення – 100 днів у школі. За цей час наші неймовірні першокласники разом зі своєю вчителькою Марією Якуб’як встигли вивчити всі букви в алфавіті, навчитися читати та лічити, пізнати себе та світ довкола, посадити свої власні рослини. А головне змогли полюбити один одного та подружитися.

• Карітас Коломия має талант – і це минулої п’ятниці довели вихованці проєкту «Готуємо дітей та молодь до майбутнього України 2022» за підтримки Caritas Ukraine. На спільному святі для батьків та малечі вони продемонстрували свої найкращі вміння. Зокрема всі охочі мали радість насолодитись грою на музичних інструментах, співами, читанням віршів і танцями. Таких гучних оплесків наш офіс давно не чув. А потім був спільний обід та нагородження талановитої малечі солодкими призами
  • Минулого тижня на парафії Різдва Пресвятої Діви Марії с. Красна відбулася перша зустріч #social_ministry_UGCC #cоціальне_служіння_УГКЦ за підтримки CNEWA Renovabis. Разом із заступником директора Карітас Коломия отцем Василем Латчуком громада поговорила про важливість та богословські основи соціального служіння. Парохія приємно здивувала нас активністю та великою зацікавленістю молодіжної спільноти Українська молодь – Христові с. Красна

А ще до Карітас Коломия завітала представниця пенсійного фонду Івано-Франківської області. З присутніми вона поговорила про:

• останні зміни пенсійного законодавства
  • питання надання субсидій та пільг
  • передачу повноважень від органів соціального захисту до органів пенсійного фонду
  • призначення і виплат пенсій та отримання різних довідок від пенсійного фонду
  • отримання допомоги на поховання

Присутні отримали корисну інформацію та контакти юристів Карітас Коломия, які, в разі потреби, теж готові надати консультацію у перелічених питаннях.