Карітас Коломия: дайджест новин за 28 листопада -
4 грудня

Наш механізм добра невтомно працює. Сьогодні хочемо розповісти вам про діяльність Карітас Коломия впродовж останніх двох тижнів.

• Ми передали у Монастир Василіяни Херсон дві фури з продуктовими наборами, водою та генератором. Знаємо, що ця допомога тепер є дуже вчасною та важливою і тішимося, що можемо її передати, а ще щиро вдячні #Emergency_appeal за змогу доставити усе це. Більше у відеорепортажі.
  • За тиждень блекауту на наших локаціях видали 649 продуктових та 425 гігієнічних наборів. Зокрема:
    Карітас Коломия – 245 продуктових та 94 гігієнічні набори;
    Карітас Косів – 46 продуктових та 50 гігієнічних наборів;
    Карітас Заболотів – 48 продуктових та 49 гігієнічних наборів;
    Карітас Тлумач – 111 продуктових та 33 гігієнічних наборів;
    Карітас Снятин – 40 продуктових та 31 гігієнічних наборів;
    Карітас Городенка – 36 продуктових та 23 гігієнічних наборів;
    Парафіяльний Карітас смт Верховина – 34 продуктових та 36 гігієнічних наборів;
    Парафіяльний Карітас смт.Ворохта – 50 продуктових та 87 гігієнічних наборів;
    Парафіяльний Карітас м.Яремче – 39 продуктових та 22 гігієнічних наборів;
  • На території Карітас Коломиї запрацював пункт незламності
    Для нас дуже важливий комфорт кожного, хто стає частинкою Карітас Коломия. Тому з турботою та любов’ю до бенефіцірів, біля нашого офісу почне працювати намет з усім, чого не вистачає під час відсутності електроенергії.
    Зокрема тут можна підзарядити мобільний пристрій, випити гарячого чаю, зігрітись, а головне — з комфортом дочекатись своєї черги на видачу гуманітарної допомоги. Намет працюватиме за графіком нашої рецепції: у понеділок, вівторок, четвер та п’ятницю з 09:30 до 17:30
  • Також ми долучилися до облаштування пункту незламності, яке встановили Коломийське РУ ГУ ДСНС в Івано-Франківській області на площі Відродження. Карітас Коломия із Єдиним центром надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї передав для осіб, які відновлюють в ньому сили та заряди гаджетів воду, каву та супи швидкого приготування.
  • Завдяки фінансовій підтримці проєкту #Emergency_appeal, Карітас Коломия зміг перетворити частину парафіяльного будинку при храмі Успіння Пресвятої Богородиці Городенка на помешкання для переселенців. Не обійшлося і без чуйних парафіян цієї церкви, які після проєкту Соціальне служіння УГКЦ з радістю взялися допомагати іншим.
    Ми знаємо, що зима буде не легкою, але поки є такі місця як шелтер при парафії Успіння Пресвятої Богородиці м. Городенка — вона нас не поборе.
  • Щодня у Карітас Коломия комплексні обіди отримують близько 70 осіб, що цього потребують. Щоб встигнути все приготувати наша команда кухарів вже другий тиждень виходить на роботу з 7 години ранку.
    А від недавно задля зручності наших бенефіціарів, гарячі порції обідів будуть видавати у спеціальних боксах. Сподіваємося, що таке нововведення полегшить життя тих, ким опікується Карітас Коломия.
  • Листи маленьких мрійників чекають на помічників Святого Миколая
    А це означає, що вже невдовзі до дітвори у гості мусить завітати наш добрий друг Святий Миколай. Щоб Він не заблукав посеред нічної Коломиї і встиг до комендантської години покласти під кожну подушку заповітну мрію, Йому потрібні помічники.
    Послужити у цій справі єпископу Мирлікійському доволі просто. Варто тільки взяти заповітного листа малечі написаного в рамках акції «Допоможи Святому Миколаю прийти до дітей». Алгоритм дій помічника святого Миколая:
    1. Берете лист маленького мрійника/мрійниці
    2. Купуєте малечі те, про що вона мріє, у подарунок не можна ставити: вживаний одяг та фрукти (бо вони швидко псуються)
    3. Запаковуєте подарунок у святкову обгортку
    4. Клеєте зверху запакованого подарунка наклейку штрих-код, яка знаходяться в конверті.
    5. Заповнюєте дані вказані в аплікаційній формі (вона у вас в конверті: жертводавець, склад подарунка, загальна вартість)
    6. приносите подарунок у пункт збору разом з аплікаційною формою ДО 9 ГРУДНЯ

Цьогоріч отримати на реалізацію послання маленького мрійника можна в:

– офісі Карітас Коломия;

– церковній крамниці «Тавор»(м. Коломия, Театральна, 29);

– наметі на стометрівці (біля магазину «Каштан»);

– будь-якому храмі Коломийської єпархії УГКЦ;

Ті, хто тепер знаходиться за межами нашої єпархії теж можуть стати помічниками. А тут є два варіанти:

1) ви шукаєте волонтера-помічника, якому надішлете кошти і він сам сформує подарунок і доставить його до Карітас Коломия

2) ви пишите нам на сторінку Карітас Коломия у соцмережах, ми фотографуємо вам листа, а ви передаєте спакований подарунок.
Все доволі просто, чи не так? Віримо, що цьогоріч знайдеться безліч добродіїв, які стануть помічниками Святого Миколая в Коломиї.

• Сьогодні свічі стали ще одним символом сили та непереможності. І напевно це невипадково, адже саме полум’я свічки невід’ємний атрибут вечора з якого почалась наша перемога, йдеться про Святвечір. Різдвяна свічка уособлює собою життєдайну силу Вифлеємського вогню та нагадує нам про його тепло, мир і злагоду.

Уже багато років поспіль Caritas Ukraine хоче подарувати вам світло народження Христа і принести у світ ще більше благодійності завдяки акції «Різдвяна свічка». Світло, яке подарують ці свічки освітить та зігріє не лише вас, але й сотні бенефіціарів великої мережі Карітас Україна, на потреби яких і підуть всі зібрані кошти.

Придбати свічки ви можете вже цієї неділі в храмах Коломийська єпархія УГКЦ. Ціна меншої – 50 грн, більшої – 100 грн. І нехай світло Різдва засяє в кожному будинку та серці.

• Оголошуємо про старт соціально-освітньої волонтерської академії «СОВА»

Соціально-освітню Волонтерську Академію (скорочено «СОВА») зародилась у 2020 р. у Благодійний фонд Карітас Київ. Ця ініціатива поширилась по всіх осередках Карітасу. Тепер завдяки проєкту Соціальне служіння УГКЦ за підтримки Renovabis CNEWA Canada «СОВА» буде і в Коломиї.
    Суть ініціативи полягає в навчанні, завдяки якому кожен може стати волонтером вищого рівня. Долучитися до «СОВИ» можуть всі охочі робити добрі справи з території Коломийської єпархії УГКЦ.
    Щомісяця будуть проходити цікаві тренінги на важливу тематику: духовні основи, фандрейзинг, комунікації і т.д. На кожен з них у нас буде онлайн реєстрація. Опісля кожного ви зможете отримати сертифікат про проходження. Учасники, які пройдуть більшість тренінгів будуть нагороджені дипломами.
    Перший тренінг вже незабаром. Не пропустіть нагоди здобути неоціненні знання і стати кращими.

Продовжуємо робити разом добрі справи та наближати перемогу!