Карітас Коломия. Тижневий дайджест 27.06 – 03.07

Тиждень Карітас Коломия виявився насиченим на приємні події, цікаві зустрічі, чисельні розваги та пізнавальні заходи для малечі. Нічого дивного – літо у розпалі і тривають канікули! Але благодійники не забули  про добрі  справи, про піклування про людей, про підтримку своїх  волонтерів, про парафіяльну спільноту, гостей, які навідалися цього тижня до єпархії та важку повсякденну працю.

  • Відбулася зустріч волонтерів Карітас Коломия з адміністраторкою табору «Будуємо Україну Разом» м.Коломиї Емілією Бровді, яка поділилась багаторічною історією свого волонтерства та надихнула наших волонтерів на подальшу плідну роботу.
  •        У Карітас Снятин з’явився власний Простір дружній до дитини. В ньому вже відбулися перші заняття з психологом, майстер-клас «Ангелик для воїна», естафета «Світ води» та веселі розваги. Подія сталася завдяки наполегливій праці  Христини Кучерук, Ніни Синоверської, Маріанни Попович, Юліани Стефанюк та за підтримки Caritas Norge. Ми щиро радіємо розвитку Карітас Снятин і бажаємо працівникам та волонтерам Простору дружнього до дитини натхнення у кожному дні.

  • За підтримки добрих друзів EU Civil Protection & Humanitarian Aid Caritas Österreich Caritas Ukraine у Просторах дружніх для дитини м.Яремче, шелтерах при парафії Апостолів Петра і Павла та монастирі згромадження сестер святого Вікентія с. Дора відбулися психологічні тренінги «Карта бажань», флешмоб «Україна – це ми» та майстер-класи «Веселковий метелик».
  • Карітас Коломия запустила челендж під назвою «Пишаюсь, що я частина сім’ї Карітас». Слідкуйте за хештегом – буде багато теплих фото і добрих історій.
  • Карітас Коломия шукає в свій дружній колектив психолога, кризового консультанта, менеджера баз даних, кейс-менеджера з педагогічною чи психологічною освітою та досвідом роботи з ВПО. Деталі на офіційному сайті.
  • Карітас Коломия отримав велику партію ковдр від індійської благодійної організації Art of living та солодощів з Іспанії. Частина цих вантажів добра відправилася до наших добрих друзів Карітас Харків.
  • З 5 по 26 липня працює літній безкоштовний табір для наших гостей із зони бойових дій віком від 10 до 17 років «Канікули з Карітас Коломия». На дітлахів чекає незабутній відпочинку в самому серці Карпат  – комплексі «Загадка Карпат» у селі Татарів. Вдячні за таку можливість проєкту Emergency appeal – Надзвичайне реагування.
  • Велике святкування Дня Конституції України у нашому Просторі дружньому до дитини відбулося завдяки підтримці EU Civil Protection & Humanitarian Aid Caritas Österreich Caritas Ukraine. Діти зустрілись з друзями та улюбленими педагогинями, дізнались безліч цікавого про конституції та закони всього світу, повеселились з театром сучасного танцю «Ерідан», познайомились з творчістю поетеси Вікторії Московченко, поспівали пісень, створили з своїх долонь промовисту карту України та посмакували смачною піцою від Pronto Pizza Коломия.
  • За минулий тиждень Карітас Коломия забезпечив тимчасовим житлом 1424 людини, приготував 4765 гарячих порцій харчування, забезпечив одягом 64 сім’ї, видав 447 одиниць постільної білизни, 175 продуктових та 79 гігієнічних наборів. Експерти нашого Благодійного фонду провели 148 психологічних та 51 юридичну консультації.
  • Відбулася зустріч заступника директора Карітас Коломия о. Василя Латчука та координаторки волонтерів Іванки Федорак зі спільнотою церков в Озорянах та в Петрові та волонтерами хабу Карітас Коломия, під час якої визначили основні цілі та пріоритети в роботі кожного волонтера, обговорили безліч організаційних питань та обмінялись досвідом подолання перешкод.
Caritas Kolomyia