Ті, хто подають чудовий приклад іншим

“Ще до відкриття нашої святині, при парафії діяла спільнота “Діти світла”, які активно впроваджували в життя добрі справи. Її тодішнім керівником був о. Сергій Триф’як, сотрудник нашого собору та теперішній директор Карітас Коломия”, – розповідає Володимир Білослудцев, адміністратор парафії.
З ініціативи о. Sergiy Tryfyak і почала перша масштабна ініціатива собору — парафіяльна їдальня для потребуючих.
“З благословення владики Коломийська єпархія УГКЦ ми вже декілька років служимо ближнім, годуючи тих, хто потребує. До прикладу, цієї суботи наша парафія змогла забезпечити 270 порцій для тих, хто опинився у важких життєвих обставинах. А з 1 квітня ми почали новий вид соціального служіння — парафіяльну пекарню”, – каже о. Володимир.
До слова парафіяльна пекарня парохії Катедрального собору Преображення Господнього пропонує до вибору аж 40 видів хлібо-булочних смаколиків. Частину з них можна посмакувати придбавши, а інша ж іде на потреби бенефіціарів храму. Проте, нічого цього б не було, якби не активні парафіяни.
“У нас є кілька груп жінок, які чергуються між собою в нашій їдальні. Завдяки іншим волонтерам з перших днів війни при нашому храмі діє центр матері та дитини, в якому ми допомагаємо одягом, засобами гігієни, дитячим харчуванням. Щиро вдячний Господу, що в нас така активна громада”, – говорить священник.
Окрім того, що парафія Катедрального собору Преображення Господнього допомагає потребуючим в Коломиї, вони ще й відправляють гуманітарну допомогу в постраждалі від воєнних дій Бучу, Ірпінь, Жовті Води. А ще ця громада має безліч ідей та планів на розвиток соціального служіння, серед яких створення парафіяльної трапезни. Ми щиро віримо, що все вдасться, адже як говорить сам о. Володимир “Маленькими, але благословенними Богом кроками можна досягнути великих вершин”.
Caritas Kolomyia