Карітас Коломия. Тижневий дайджест 13 – 19 червня

Минув ще один тиждень, сповнений кропіткої роботи та турботи про ближнього, тиждень веселих та пізнавальних заходів для дітей і серйозних заходів для дорослих, спрямованих на підвищення професійного рівня фахівців Благодійного Фонду та розвитку парафіяльних спільнот, тиждень пошуків нових можливостей соціального служіння, благодійних справ та віри у майбутнє. До вашої уваги тижневий огляд новин Карітас Коломия.

  • В рамках проєкту «Піклування в кожен дім» Карітас Коломия отримав від Caritas Ukraine та P&G засоби прання, які єпархіяльний фонд направив у Косівську Центральну районну лікарню, Яремчанську Центральну міську лікарню, у Санаторій «Гірське повітря» у Ворохті, Делятинський психоневрологічний інтернат, Яблунівський центр надання соціальних послуг, Верховинську багатопрофільну лікарню та Івано-Франківський обласний центр соціально-психологічної допомоги у Верховині. Команда Карітас Коломия щиро радіє можливості сприяти оздоровленню людей, що перебувають у цих закладах.
  • У Карітас Коломия відбулася чергова видача одягу для малозабезпечених сімей. Цього разу, попри несприятливі погодні умови, до центру видачі звернулась величезна кількість коломиян. Всі охочі змогли отримати одяг, взуття, аксесуари та іграшки. 
  • Літня школа безпеки відбулася у Просторі дружньому до дитини, який працює за підтримки Caritas Österreich EU Civil Protection & Humanitarian Aid Caritas Ukraine. Педагогині Карітасу разом із Коломийським РУ ГУ ДСНС в Івано-Франківській області розповіли малечі про роботу рятувальників та навчили дітей правил поведінки у різних небезпечних випадках.
  • Цікавими ідеями щодо створення нових проєктів, які сприятимуть допомозі людям, закінчилась зустріч координатора проєкту Соціальне служіння УГКЦ Василя Латчука з найактивнішими парафіянами Храм Різдва Івана Хрестителя м. Яремче. Під час спілкування також було вирішено багато питань, пов’язаних із розвитком соціального служіння та можливостей його реалізації.
  • Невтомні волонтери Карітас Коломия пройшли психологічний тренінг, спрямований на покращення комунікації між волонтерами та навчилися допомозі один одному в разі емоційного вигорання. Також минулого тижня вони мали екскурсію на Парафії Благовіщення Пречистої Діви Марії м. Коломия, за яку висловили величезну вдячність о. Андрію Танасійчуку та о. Дмитру Щербатому.
  • Отримано вантаж від Stichting Caritas Ukraine-Holland. Це не перша допомога від наших нідерландських колег. Завдяки вантажу, який було отримано від них восени минулого року,  Карітас Коломия мав потужний ресурс для допомоги ближнім з перших днів повномасштабного вторгнення. Дякуємо за доброту пану Jan Pilkes  та всім, хто долучився до збирання цього вантажу, а також нашим волонтерам за швидку допомогу.
  • Відбулася зустріч команди проєкту Соціальне служіння УГКЦ та відділу комунікацій Карітас Коломия зі спільнотою парафії Різдва Пресвятої Богородиці с.Тюдів. Обговорено досягнення парафіян щодо соціального служіння та  намічено подальші плани розвитку благодійної діяльності. Також разом з керівницею відділу комунікацій Карітас Коломия Христиною Яковин розроблено індивідуальний план створення парафіяльних акаунтів, які дозволять спільноті храму вчасно розповідати широкому загалу про свої добрі справи за допомогою соціальних мереж. 
  • Благодійний шкільний ярмарок з дитячими витворами мистецтва, книгами, іграшками та різноманітними солодощами відбувся під час урочистого свята останнього дзвоника у Католицькій школі та дитячому садку Святого Папи Івана Павла II. Всі зібрані кошти школярі передали на потреби ЗСУ, завдяки яким вони мали можливість увесь цей час спокійно навчатись.
  • Карітас Коломия продовжує проведення майстер-класів для маленьких гостей із зони бойових дій. Завдяки UNICEF Ukraine діти мали можливість у середу відвідати заняття з орігамі, у четвер – майстер-клас «Янголятко» та у п’ятницю – майстер-клас «Органайзер для олівців». Чекаємо на нову зустріч у вівторок, середу та четвер – з 11:00 до 13:00 біля офісу Карітас Коломия (Гетьманська, 36)
  • За минулий тиждень Карітас Коломия забезпечив проживання 1405 особам, нагодував гарячими обідами 5308 людей, видав 403 одиниці постільної білизни, 803 продуктових  та 198 гігієнічних наборів. Фахівці-психологи надали 293 консультації, 52 людини отримали юридичну допомогу.
  • Завдяки підтримці EU Civil Protection & Humanitarian Aid Caritas Österreich Caritas Ukraine та роботі фахівців Карітас Коломия у Косові, Верховині, Ворохті та Коломиї проведено низку дитячих розважальних заходів.
  • Перший спеціальний набір молодої мами отримала від Карітас Коломия гостя  із зони бойових дій та її синочок, які перебувають у Коломийському пологовому будинку. В рамках проєкту Emergency appeal – Надзвичайне реагування  Карітас Коломия вирішив дарувати набори, до яких входять памперси, дитячі шампуні та мило, мазі, пляшечки та годувальні (для немовлят) пипки кожній молодій мамі, які народили діточок після евакуації з зони бойових дій. Ми щиро радіємо, народженню маленьких українців і сподіваємося, що наші візити в пологовий стануть щоденними.
Caritas Kolomyia