Карітас Коломия. Тижневий дайджест 06 - 12 червня

Благодійні справи ніколи не припиняються. Карітас Коломия і цього тижня плідно попрацював заради допомоги людям. Ми продовжуємо приймати вантажі, працювати з дітьми та постраждалими від війни, забезпечуємо нужденних всім необхідним, влаштовуємо побут та турбуємось про майбутнє.

  • За минулий тиждень Карітас Коломия забезпечив:

1338 місць людино-доба;

5074 гарячих порцій харчування;

32 сім’ї отримали одяг;

1028 одиниць постелі;

1373 продуктових наборів;

295 гігієнічних наборів;

Наші юристи надали 55 консультацій, а психологи – 247.

  • Тиждень що минув Карітас Коломия отримав неймовірно великий вантаж з допомогою від наших давніх партнерів і добрих друзів Caritas im Norden. Завдяки плідній роботі наших чудових волонтерів, величезна фура з гуманітарною допомогою всього за кілька годин перетворилась на наповнення наших складів. Далі всі ці продукти відправляться до тих, хто постраждав від жахіть війни. Більше у відео за посиланням: https://fb.watch/dDcylo0Bg2/У
  • Відбулась зустріч проєкту Соціальне служіння УГКЦ на парафії УГКЦ смт. Кути. Наша керівниця комунікаційного відділу Христина Яковин обговорила зі спільнотою, як кожен з її учасників може служити окремо, та які добрі справи вони можуть робити разом.

У другій частині зустрічі взяли участь працівниці Простору дружнього до дитини, який діє за підтримки EU Civil Protection & Humanitarian Aid Caritas Österreich Caritas Ukraine.

Працівниці проєкту провели з дітками заняття: Мар’яна Попович арт-терапію «Світ емоцій», Ніна Синоверська зарядила всіх присутніх веселими бансами, а Уляна Стефанюк навчила наймолодших власноруч створювати мозаїку.

  • Юристи Карітас Коломия продовжують надавати допомогу громадам Коломийської єпархії УГКЦ. Цього тижня безкоштовні консультації отримали мешканці населених пунктів Коршів, Гвіздець та Городенка, де живе велика кількість вимушено переселених осіб.
  • 8 червня Карітас Коломия зустрів чудових гостей, представниць EU Civil Protection & Humanitarian Aid Caritas Österreich, яких ми неодноразово з вдячністю згадували, коли розповідали про проєкт «Екстрена допомога, стійкість та захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні». Вони разом із представниками Caritas Ukraine приїхали до нас, щоб на власні очі переконатись у високому рівні допомоги, яку Карітас Коломийська єпархія УГКЦ  надає вимушено переселеним особам І за їхніми словами, побачене дійсно приємно вразило

У рамках проєкту «Піклування у кожен дім», який став реальністю завдяки співпраці Caritas Ukraine та P&G ще декілька медичних закладів на території Коломийська єпархія УГКЦ отримали засоби для прання

Цього разу вантаж чистоти й добра дістався:

  • КНП Снятинська багатопрофільна лікарня СМР
  • Залучанський дитячий будинок-інтернат;
  • Снятинський психоневрологічний Інтернат;
  • Центр стаціонарного догляду с. Залуччя
  • Заболотівська багатопрофільна лікарня

Дякуємо представникам цих медичних закладів за їхню нелегку працю і сприянні в реалізації даного проєкту

  • Також цього тижня до нашого офісу завітали працівники з усіх 8 хабів Карітас Коломия. Це неймовірні члени команди добра, завдяки яким допомога від Карітас Коломия досягає у найвіддаленіші куточки Коломийська єпархія УГКЦ.

З такими важливими людьми експерти наші експерти поспілкувались на не менш важливі теми серед яких зокрема: запровадження нової фази даних; розвиток комунікації у соцмережах; залучення та підтримка волонтерів громади; можливості та перспективи розвитку хабів у майбутньому. З усіма цими знаннями й повними кишенями натхнення представники Парафіяльного Карітас Снятин, Карітас Заболотів, Парафіяльний Карітас смт.Ворохта,  Парафіяльний Карітас м.Яремче,  Карітас Тлумач,  Карітас Городенка,  Карітас Косів,  Карітас Верховина повернулись до своїх хабів. Уже наступного вівторка вони  почнуть реалізовувати все почуте сьогодні у життя, а ми з нетерпінням чекатимемо наступної зустрічі.

Також хочемо нагадати, що щовівторка та щочетверга о 17:00 у офісі Карітас Коломия неймовірна педагогиня Уляна Стефанюк проводить навчання для дошкільнят, які планують цього вересня змінити свій статус та стати школярами.

Долучитись до наших занять можуть діти:

  • вимушено переселених осіб;
  • з інвалідністю;
  • з малозабезпечених сімей;
  • батьки, яких мають інвалідність;
  • сироти/напівсироти;
  • із багатодітних родин;
  • батьки, яких учасники російсько-української війни

Усі деталі за номером +380 (93) 6380030

17 червня (п’ятниця)

Час: з 11 до 15;

Місце: Гетьманська, 36 (подвір’я Карітас Коломия);

З сообою обов’язково мати: паспорт, ідентифікаційний код, гарний настрій

  • Карітас Коломия продовжує знайомити вас з шелтерами парафіяльного фонду, розташованими у різних містах та селах єпархії. Слідкуйте за нашими публікаціями на офіційному сайті

 

  • Карітас Коломия продовжує експертні вівторки «Як розпізнати ПТСР». Якщо ви помітили за собою чи за вашими рідними тривожні стани або постійні занурення в події минулого, нав’язливі спогади чи порушення пам’яті та розлади сну, апатію, небажання жити або відчуття напруги та тривоги, асоціальну поведінку чи будь-які ознаки виснаження ЦНС, притуплення емоцій або звуження свідомості, рекомендуємо обов’язково звернутися за допомогою до психолога. Бажаємо всім ментального і фізичного здоров’я та мирного неба над головою.

 

  • Карітас Коломия нагадує, що у Соціальному гардеробі на гостей міста із зони бойових дій вже чекає безліч одягу. Отримати його можна у будні з 11 до 17 години за адресою: вул. Грушевського, 35.
Caritas Kolomyia