Карітас Коломия. Тижневий дайджест 2-8 травня

Кожна хвилина Карітас Коломия сповнена турботою про людей – тож робота фахівців та волонтерів фонду триває. Минулий тиждень був сповнений важливими зустрічами та справами, що поліпшують життя тим, хто в цей важкий час потребує допомоги та захисту.

• Відбувся візит керівництва Карітас України на чолі з президенткою пані Тетяною Ставничи та керівником проєкту надзвичайного реагування в Україні Валентином Бебіком до Коломиї. Команда головного офісу ознайомилась з роботою Карітас Коломия, відвідали шелтери для розміщення переселенців з зони бойових дій, склади, де формуються гуманітарні вантажі та зустрілися з працівниками і волонтерами Коломийського осередку великої родини Карітас.
  • Протягом тижня у просторах, дружніх до дитини, педагогині Карітас Коломия разом з малечею готували цікаві подарунки для своїх матусь. Заходи проведено напередодні Дня матері, який Україна святкує 8 квітня.
  • З 9 травня Карітас Коломия змінив регламент надання гуманітарної допомоги для ВПО. Протягом 7 днів продуктові та гігієнічні набори будуть отримувати люди, які екстрено евакуйовувались із зони бойових дій. Також гуманітарну допомогу можуть отримати люди з інвалідністю, самотні люди, люди похилого віку 60+, самотні батьки, що проживають з малолітніми дітьми, багатодітні родини, які мають трьох або більше дітей, вагітні жінки та матері з дітьми до 2 років, важкохворі та малозабезпечені люди з числа ВПО.
  • Для біженців з зони бойових дій проведено юридичну консультацію щодо прав та обов’язків ВПО.
  • В рамках проекту Соціальне служіння УГКЦ у парафіяльному Карітас Снятин за допомогою Карітас Коломия забезпечено продуктами харчування, дитячими наборами, засобами гігієни та необхідними для життя побутовими речами 530 сімей.
  • У дитячому просторі «Янголятко» за участі волонтерів центру Коломия Культурна проведено театральну виставу для дітей. В гості до малечі завітали герої казки «Рукавичка», подарувавши вихованцям Карітас Коломия море щирих усмішок та гарний настрій.
  • За минулий тиждень забезпечено поселенням – 1371 людину, гарячими обідами – 5255 осіб, отримали одяг – 129 сімей. Видано 1578 постільних комплектів, 1864 продуктових набори та 1250 гігієнічних наборів.
  • У новостворених шелтерах Карітас Коломиї, які вже встигли перетворитися в дружні громади, проведено святкові Великодні заходи з крашанками, писанками, пасками, освяченням кошиків та урочистою Літургією.
  • В дитячому просторі “Янголятко” та в просторі “Дружній до дитини” провели заходи до дня Матері