Великдень у великій родині із Карітас Коломия

 

На завершення Світлого тижня у Карітас Коломиї відбулося велике родинне Великоднє святкування. На декілька годин усіх присутніх, а це працівники, волонтери, коломияни та гості із зони бойових дій, поглинула тиха радість. Те, чого так не вистачає уже декілька місяців кожному українцю.

На подвір’ї Карітас Коломиї забули про спокій. Тут щодня метушаться люди, особливо переселенці, які змушені були покинути свої домівки і тут, серед працівників Карітасу, знаходять підтримку. Цієї ж п’ятниці метушня виглядала дещо по-новому: гамір був мелодійним, лунали гаївки, а метушня — барвистою: майже всі були у вишиванках. Карітас Коломия дбає не тільки про необхідні речі для людей, які цього потребують, а й про їхній емоційний та душевний стани.

Учасники хореографічного колективу “Сварга” зачарували гаївками, а усі присутні продовжили великодньо-танцювальний марафон під керівництвом хореографки Мар’яни Марук. Але не танцями єдиними: наші гості, працівники та волонтери розфарбували писанки, за древнім українським звичаєм, билися писанками, вітаючи одне одного зі святом. Також виготовляли голубів миру, а завершили святкування сімейною вечерею.

Було дуже затишно та по-домашньому. Саме цього ми й очікували, над цим працювали. За організацію святкування відповідала наша координаторка волонтерів Іванна Федорак. Вона згуртувала усіх і зробила усе можливе, щоб кожен присутній відчув великодню радість.

Великдень у Великій родині в Карітасі організовують вперше. Цього річ його відвідали … людей. Усі покинули галявину перед офісом з усмішками та піднесеним настроєм. Так легше тримати тил, чи не так?

Разом робимо добрі справи та перемагаємо!

Caritas Kolomyia