IMG_7322

Лист Святому Миколаю

Зимові вечори завжди вирізняються особливим затишком. Перші сніжинки стали до святкового танцю, а мелодію їм на своїх скрипках вигравали золоті зорі. Дива вже зовсім близько…

Іринка цьогоріч вирішила не зволікати й тільки-но закінчила з домашкою, одразу ж сіла писати листа до Святого Миколая. Зараз дівчинці, як ніколи раніше, потрібна була Його допомога. Чорнильною ручкою на вирваному зі старого зошита листку паперу, Іринка почала каліграфічно виводити своє послання:

Слава Ісусу Христу!

Всечесний Отче Миколаю, пише тобі Іринка з Коломиї. Бабуся колись розповідала, що Ти зараз живеш на небесах, а ще вона казала, що Святий Миколай (тобто Ти) дуже добрий. Якщо це дійсно так, передай, будь ласка, привіт моїм батькам. 

Татусь уже 5 років живе на зірочці, а цьогоріч до нього переїхала й мама. Цікаво, як їм там живеться? Я знаю, що у Святого Миколая дуже багато справ, а особливо у передсвятковий час. Однак, можливо Ти все ж би знайшов декілька хвилин у своєму насиченому графіку, щоб зустрітись з моїми батьками й написати мені короткого листа як вони там? 

Насправді я дуже сумую за мамою і татом. Бабуся каже, що на небі вони щасливіші, проте, все одно чомусь ночами плаче. Вона думає, що я сплю, проте, я все бачу і чую. Це ж не гріх, що я вдаю ніби сплю? Сподіваюсь, що ні. Власне, якщо не враховувати цю мою хитрість, то насправді я дуже чемна дитина. Так всі подруги моєї бабусі говорять, коли бачать, з якою легкістю мені даються хатні справи. 

Але думаю Тобі буде це нецікаво читати, адже Ти все і так бачиш з небес. Напевно згори я виглядаю доволі маленькою, але насправді я доросла. Ще трішки й сусідку Олю наздожену в зрості, а вона вже, між іншим, у 7 класі. 

Взагалі-то, я не люблю просити, краще все досягати самій, але зараз справді потребую допомоги. У нас майже немає коштів, а надворі дуже холодно. Можеш мені подарувати курточку й чобітки? Попитай, будь ласка, там на небі, можливо хтось виріс зі своїх і може віддати мені. А ще, якщо зможеш, принеси мені ведмедика. Просто, розумієш, раніше я спала з мамусею, а зараз сама і мені дуже страшно. 

А ще я б хотіла попросити в тебе трішки нового здоров’я для бабусі, а то вона говорить, що це вже геть зіпсувалось. Ну і звісно солодощі, щоб ми мали з чим пити найсмачніший у світі бабусин компот.

Я вірю, що цей лист обов’язково дійде до Тебе. 

Наперед дякую за все, що Ти для мене зробиш. 

Твоя Іринка

Дівчинка дописала своє послання і поставила його у власноруч виготовлений конверт. Завтра вони з бабусею віднесуть його в Карітас Коломия. Там, до речі, працюють справжні помічники Миколая, які завжди допоможуть таким, як Іринка.

Caritas Kolomyia