Як часто ми замислюємось над питаннями: «Як це – повернутися до мирного життя з фронту і знайти себе в ньому, бути прийнятим таким, який / яка ти є, заново звикати до подружнього життя та роботи…»?. І все це в умовах, коли війна ще триває, а громада – рідні, сусіди, друзі, колеги, всі, хто в ній мешкає і працює – живуть і в очікуванні перемоги, і в психологічній напрузі.

Ці складні питання потребують спільного пошуку відповідей, тому Карітас Коломия в рамках проєкту #долаючи_розломи організував тренінг “Спілкування з ветеранами: принципи, інструменти, практика”, що підготовлений у рамках проєкту «Діалог у Дії: Коло» European Center for Strategic Analytics – ECSA: Dialogue in Action, який реалізує ГО «Європейський Центр стратегічної аналітики»

13 та 14 листопада працівники Карітас Коломия, держструктур, а також священники працювали над складними питаннями, багато практикували та ділилися.

Тренерка – Олена Копіна (Алена Копина), від 2015 р. медіаторка, фасилітаторка діалогів у вирішенні групових конфліктів, від 2016 р. тренерка проєктів з реінтеграції ветеранів у громаду, соціальної згуртованості, мати військовослужбовця.

Після заходу було чимало відгуків про те, що тема є надзвичайно затребуваною та важливою, а тренінг був насиченим та глибинним.

Разом робимо добрі справи та перемагаємо!

Caritas Kolomyia