У нас активно триває сімейний марафон і уже відбулися ряд активностей, які формують у діток розуміння про те, якою має бути здорова сім’я, та, завдяки роботі наших педагогів та психологів, покращує взаємодію батьків та дітей.

Проєкт «Готуємо дітей та молодь до майбутнього 2023» за підтримки Caritas Ukraine та  Карітас Дітям успішно розпочав марафон «Миттєвості сімейного щастя», приурочений Всесвітньому дню сім’ї. Перший день ініціативи був неймовірно цікавим та активним.

На початок говорили про головні сімейні атрибути. 

Вихованці проєкту «Готуємо дітей та молодь до майбутнього 2023» садили дерево. Історію сім’ї відобразив спільний колаж сімейних цінностей. А герб робили для кожної сім’ї із фетру та різноманітних прикрас.

 

Парафіяльний Карітас Яремче втілює марафон «Миттєвості сімейного щастя». Допоміг йому в цьому проєкт «Освіта не може чекати».

Минулого тижня на локації наймолодші вихованці Карітасу Яремче, разом зі своїми батьками, грались у «Великі сімейні ігри» та мали майстер-клас «Квіти у кошику». Зустріч захопила усіх, а естафету марафону передали дитячим просторам проєктів #EmergencyAppeal23 та «Гуманітарний захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні 2023» за фінансування Caritas Austria та Neighbor in Need, що знаходяться в Коломиї. 

Третій день марафону «Миттєвості сімейного щастя» був неймовірно активним. Дитячі простори проєктів #EmergencyAppeal23 та «Гуманітарний захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні 2023», за фінансування Caritas Austria та Neighbor in Need організували неймовірний квест «У пошуках сімейних цінностей».

Розпочався захід з гімну України та знайомства з кожною сім’єю і її традиціями. За ним слідували цікаві та захоплюючі завдання квесту.

Оцінювали учасників Христина Кучерук та Христина Ільчук За результатами всі отримали цінні подарунки від наших спонсорів для якісного проведення часу в сімейному колі.

На четвертий день сімейного марафону вихованці Простору дружнього до дитини при Карітас Косів, який працює за підтримки Die Sternsinger, разом зі своїми батьками, під час психологічного тренінгу вчилися будувати здорову сім’ю у всіх аспектах. Під час  зустрічі провели арт-терапевтичне заняття «Спільний малюнок» та «Моя сімʼя». А завершилося все фізично-спортивною естафетою «Здорова родина – успішна країна».

Мешканці кутського шелтера здійснили паломництво до Марійського духовного центру “Зарваниця”, які Карітас Коломия організовує для жителів своїх прихистків у співпраці з Патріаршим Паломницьким Центром УГКЦ.

Наші бенефіціари молились за перемогу та якнайшвидше відновлення постраждалих територій, а також більше дізналися про святиню. Вже незабаром відвідати Зарваницю зможуть й інші бенефіціари, які живуть в шелтерах Карітас Коломия.

Фахівці проєкту «Гуманітарний захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні 2023», який працює за фінансування Caritas Austria та Neighbor in Need, розпочали свої виїзди на локації Карітас Коломия, що розташовані по всій території Коломийської єпархії УГКЦ.

Минулого тижня відбулася перша зустріч при Карітас Косів та шелтері Карітас Коломия в смт Кути.

Постраждалі від воєнних дій поспілкувались з психологом, юристом, кризовим консультантом та кейс-менеджером Карітас Коломия. Серед найактуальніших запитів наших бенефіціарів травми від втрати близьких та майна, відновлення документів, нові умови грошових виплат.

Проєкт «Гуманітарний захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні 2023» за фінансування Caritas Austria та Neighbor in Need має перші результати.

Минулого тижня фасилітатор громад о. Олександр Селезінка зустрівся з заступницею Голови Космацької ОТГ Ганною Варцаб’юк, а через кілька днів після зустрічі, у громаді стартував Простір дружній до дитини у рамках «Гуманітарний захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні 2023».

У рамках проєкту «Долаючи розломи в громадах» відбулася третя зустріч психологічного кола для постраждалих від воєнних дій. Досліджувати внутрішній світ нашим бенефіціарам допомагали психологині Мар’яна Попович та Катерина Фащенко. Завдяки груповим вправам кожен зміг доторкнутись до свого внутрішнього світу.

Зустрічі психологічного кола відбуваються двічі на місяць. На них постраждалі від воєнних дій працюють над покращенням свого ментального стану.

Минулий четвер був дуже плідним для команди Карітас Коломия. Завдяки фасилітатору громад проєкту #EmergencyAppeal23 допомогу від Карітас Коломия отримали у Гвіздецькій та Чернелицькій громадах. У кожній з цих громад перебуває понад 150 ВПО, а крім цього ще є місцеві потребуючі.

Під час першого візиту ми видали гігієнічні набори від наших донорів Caritas Norge:

  • 13 сім’ям Чернелицької ОТГ;
  • 15 сім’ям Гвіздецької ОТГ.

Також фасилітатор обговорив з представниками місцевого самоврядування перспективи подальшої співпраці та спільного розвитку громад.

Відбулася друга зустріч команди Соціального служіння УГКЦ в Коломийській єпархія УГКЦ із Собором Святого Архистратига Михаїла. Під час зустрічі #соціальне_служіння_УГКЦ  #social_ministry_UGCC, яка працює за підтримки Renovabis CNEWA Canada, аналізували потреби й можливості, які має ця церковна громада.

Також наша команда поділилися з парафіянами досвідом служіння Карітас Коломия та парафій з якими ми співпрацюємо. На основі цього ми сформували для храму Архистратига Михаїла перелік ініціатив для реалізації.

Проєкт «Освіта не може чекати» вже 3 місяці наповнює радістю очі малюків Коломийській громаді. Запрошуємо і вашу малечу долучитись до ініціативи.

Зустрічі проєкту відбувають при Катедральний Собор Преображення Христового у:

  • вівторок з 09:00 до 13:00;
  • четвер з 09:00 до 13:00.

Долучитись можуть діти 3-8 років. Заняття у рамках проєкту «Освіта не може чекати» – безкоштовні. Під час зустрічей на дітей чекають:

  • майстер-класи;
  • творчі завдання;
  • логопедичні вправи;
  • руханки;
  • розвиваючі ігри.

Знайти нас можна за адресою Театральна, 27. Будемо раді вас бачити

Цієї п’ятниці, 12 травня, о 15:00 в Карітас Коломия (Гетьманська, 36) у рамках марафону «Миттєвості сімейного щастя» відбудеться традиційний захід «Святкуємо у великій родині», де наші дитячі простори, які працюють за підтримки проєкту «Долаючи розломи в громадах» за фінансування Caritas Austria та Neighbor in Need, відтворять столітні традиції.

Дрескод: вишиванка.

З собою обов’язки мати гарний настрій та усмішку. Відчуйте цю атмосферу із нами

Карітас Коломия шукає таких спеціалістів:

Соціального педагога

Потрібно працювати з дітками шкільного віку, які потребують підтримки та допомоги:

– проводити групові та індивідуальні заняття

– сприяти розвитку творчих та інтелектуальних здібностей дітей

Працювати потрібно у команді з іншими соціальними працівниками, будете отримувати підтримку та навчання від нашої команди.

Передбачена повна зайнятість

Ми шукаємо людину із здатністю до співпраці та любов’ю до дітей. Будь-який досвід у роботі з дітьми буде перевагою.

 

Вихователя, соціального педагога

Шукаємо спеціаліста /спеціалістку, яка:

– допоможе розвинути діткам пізнавальну активність самостійність, ініціативу, творчі здібності, громадянську позицію, здатність до праці та життя в умовах сучасного світу;

– формуватиме в учнів культуру здорового та безпечного способу життя;

– організовуватиме різні види занять: розвивальні, спортивні, підготовка до свят тощо;

– створюватиме сприятливу атмосферу, яка сприяє безконфліктному – спілкуванню між малюками;

Вихователь має організовувати групову та індивідуальну робота з дошкільнятами, двічі на тиждень по 4 год (неповна зайнятість)

Шукаємо спеціаліста /спеціалістку з Вищою освітою відповідного напряму підготовки («Педагогіка», «Дошкільна освіта», «Психологія» чи інші суміжні напрями).

 

Психолога

Шукаємо людину, яка:

– експертно оцінюватиме психологічний стан людини;

– прийматиме та  консультуватиме клієнтів центру за місцем перебування;

– знатиме та буде застосовувати в діяльності постанови, розпорядження, накази, методичні, нормативні та інші матеріали з практичної психології;

– знатиме психологію особистості, загальну й диференціальну психологію, вікову психологію, психотерапію, психогігієну, психодіагностику, психопрофілактику та психологічне консультування;

– буде застосовувати методи активного навчання й соціально-психологічного тренінгу, діагностики та корекції нормального й аномального розвитку особистості.

Психолог має мати:

– вищу освіту у сфері психології;

– досвід психологічної допомоги й роботи в соціальній/гуманітарній сфері (ВПО / особи в СЖО);

– досвід роботи з постраждалими внаслідок збройного конфлікту в Україні;

– толерантність, емпатійність, комунікабельність;

– бути урівноваженим та емоційно стабільним;

– уміти працювати самостійно та в команді;

– бути відповідальним, організованим, пунктуальним та дисциплінованим, ініціативним та добропорядним.

Шукаємо людину з досвідом роботи від 1 року для повної зайнятості.

 

Асистента керівника проєкту

Шукаємо спеціаліста, який:

– має навики ведення документації;

розробляє бізнес-плани;

– має навики ведення документації на національному та локальному рівнях;

– робитиме підготовку проектних пропозицій;

– виконуватиме доручення керівника.

Люди має мати вищу освіту та досвід роботи не менше, як рік. Шукаємо спеціаліста з педагогічною освітою. Професійну, уважну до деталей людину, стресостійку, з вмінням працювати в команді, орієнтовану на результат.

Карітас Коломия пропонує:

  • конкурентну заробітню плату;
  • офіційне працевлаштування;
  • роботу в команді відділення організації одного з найбільший благодійних фондів у світі;
  • офіс в центральній частині Коломиї;
  • можливості для розвитку та самореалізації, регулярне підвищення кваліфікації;
  • тімбілдінг,
  • кав’ярню.

Подавайте свої резюме на Work.ua. Чекаємо на вас.

Новини Карітас Коломия шукайте вже наступного тижня.

Caritas Kolomyia